Odporúčame
bezlepku odkazy
Partneri
xdodavatel.png

Tvarohová šarlota

Cesto: 6 vajec, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 120 g bezlepkovej múky, 1 čl prášku do pečiva, ríbezľový alebo malinový džem
Plnka: 500 g krémového tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, šťava z 1 citróna, 1 želatínový stužovač, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, ovocie podľa chuti Na ozdobu: 500 ml šľahačky (mne stačí aj 250 ml), stužovač šľahačky

Tvarohová šarlotaNa cesto vyšľaháme bielky s polovicou cukru na tuhý sneh, žĺtky dôkladne vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Najskôr vmiešame do žĺtkovej masy dve PL snehu, až potom primiešame zvyšný sneh a múku s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 10 minút. Po čiastočnom vychladnutí upečený korpus natrieme džemom, pevne zatočíme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky. Misu vystelieme potravinovou fóliou a vyložíme plátkami rolády. Zvyšok odložíme naspodok šarloty. Ak sme ich počet správne neodhadli, pomôžeme si piškótami, ktorými potom spodok vyložíme. Tvaroh, citrónovú šťavu a cukor spolu dôkladne vymiešame. Pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu na obale. Šľahačku ušľaháme dotuha a postupne ju aj so želatínou primiešame do tvarohovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame pokrájané ovocie. Zmes nalejeme do pripravenej misy a uzavrieme zvyšnými plátkami rolády. Prekryjeme fóliou a odložíme na minimálne 8 hodín do chladičky. Po stuhnutí vyklopíme šarlotu na tácku, zatrieme alebo zastriekame vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme ovocím. Až do podávania udržiavame v chlade.
Dobrú chuť :o)))
Tvarohová šarlota Tvarohová šarlota Tvarohová šarlota Tvarohová šarlota